Barel tildeles Årets Tekna-pris i Finnmark

 

PRESSEMELDING Kirkenes, 10. oktober 2016.

 

tekna-logo      Barel tildeles Årets Tekna-pris i Finnmark.

 

Begrunnelse;

Barel AS tildeles med dette årets Teknapris Finnmark 2016 for sitt banebrytende arbeid med utvikling av en moderne elektronikkbedrift i Kirkenes. Barel har vist at det er mulig å utvikle, og produsere, avansert teknologi i Finnmark. I stedet for å klage over ulempene med å beliggenheten langt mot nord har Barel tvert imot utnyttet beliggenheten ved å flytte store deler av sin produksjon til et eget datterselskap i Murmansk.

Det er viktig for ungdom i Finnmark at man har lokale rollemodeller som kan virke som inspirasjon for egen utvikling – og utdanning. Barel har – i dobbel forstand – vist seg å være et lysende eksempel til etterfølgelse.

Hva er Tekna-prisen?

Tekna Finnmark har innstiftet Tekna-prisen for å gi oppmerksomhet til en person eller organisasjon/bedrift i Finnmark som har utmerket seg i forbindelse med teknologi. Dette kan være gjennom egen yrkes-karriere, utvikling av bedrift eller på andre måter har vist at det er mulig å utvikle spennende teknologi-prosjekt også i vårt fylke. Tekna ønsker med dette å inspirere særlig lokal ungdom til å satse på en karriere innen naturvitenskapelige fag.

Tidligere er prisen delt ut til sjefsingeniør Per-Einar Fiskebeck ved Fylkesmannens miljøvernavdeling.

Om Tekna

Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening er den største fagforeningen i Akademikerne. Foreningen har mer enn 67 000 medlemmer med masterutdanning innenfor teknologi og naturvitenskap, i forskjellige yrkessituasjoner og med ulike interesser. Tekna Finnmark har om lag 220 medlemmer.

Kirkenes

Bernt Nilsen

Leder Tekna Finnmark

 

Ansatte og ledelse etter mottak av årets Teknapris Finnmark
Ansatte og ledelse etter mottak av årets Teknapris Finnmark